Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

PAM

Relațiile Republicii Moldova cu Programul Alimentar Mondial (PAM)

Programul Alimentar Mondial (PAM) este o agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite, cu sediul la Roma, și este cea mai mare organizație cu rol umanitar pentru acordarea de ajutoare internaționale în alimente. Potrivit PAM, oferă asistență alimentară pentru cca 91,4 milioane de persoane în 83 de țări în fiecare an. De la sediul său din Roma și din peste 80 de birouri din întreaga lume, PAM activează pentru a ajuta oamenii care nu pot produce sau obține suficiente alimente pentru ei și pentru familiile lor. Este membru al Grupului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și parte a comitetelor executive.

Printre obiectivele pe care PAM dorește să le atingă sunt următoarele:"Salvarea vieților și protejarea mijloacelor de trai în caz de urgență"; "Sprijinirea siguranței alimentare și alimentației și reabilitarea mijloacelor de trai în locuri instabile și în situații de urgență”; "Reducerea riscului și permiterea oamenilor, comunităților și țărilor să își satisfacă propriile nevoi alimentare și de nutriție"; "Foamea zero în 2030".

Există numeroase proiecte de dezvoltare create în colaborare cu alte organizații și Programul Alimentar Mondial, care urmăresc atenuarea foamei în Moldova și îmbunătățirea potențialului economic al țării.

Ambasadorul Republicii Moldova la Roma, Stela Stîngaci, a fost acreditată în calitate de Reprezentant permanent al Republicii Moldova la PAM din mai 2014.

Detalii la următorul link: http://www1.wfp.org/