Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Participarea la audiența acordată corpului diplomatic de Marele Maestru al Ordinului Suveran de Malta

La 8 ianuarie curent, Lilia Ticu, Însărcinat cu afaceri a.i., a participat la audiența solemnă oferită tradițional corpului diplomatic cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă de către A.S.E. Fra’ Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, Prinț și Mare Maestru al Ordinului Suveran de Malta.

În discursul său, Marele Maestru Fra Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto s-a referit la principalele activități ale Ordinului Suveran de Malta pe parcursul anului trecut, în special, pe dimensiunea umanitară, socială și medicală, dar și la sfidările actuale ce țin de războaie, conflicte militare și calamități naturale și necesitatea unor intervenții eficiente și prompte în ajutorarea populației afectate.

Reprezentantul Ambasadei, la rândul său, a adresat Marelui Maestru și altor oficiali ai Ordinului Suveran de Malta felicitări cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă, reiterând interesul de consolidare a colaborării bilaterale și de promovare a unor inițiative comune cu caracter social și umanitar în Republica Moldova.

Relațiile diplomatice între Republica Moldova și Ordinul Suveran de Malta au fost stabilite la 5 mai 2001.