Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest
Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Întrevederea cu Primarul din Villafranca di Verona și Președintele Consiliului Comunal

La 19 noiembrie a.c., Ambasadoarea Stela Stîngaci a avut o întrevedere cu Primarul din Villafranca di Verona Roberto Luca Dall'Oca și cu Președintele Consiliului Comunal Lucio Cordioli. La întrevedere a participat și Preotul Mihail Ursachi, Parohul Bisericii Ortodoxe Române ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Villafranca di Verona, care are printre enoriași mulți cetățeni ai Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre situația cetățenilor moldoveni din teritoriu, integrarea lor în societatea italiană, Ambasadoarea solicitând sprijinul autorităților locale în asigurarea condițiilor potrivite pentru păstrarea și promovarea identității spirituale, religioase și culturale a concetățenilor săi. De asemenea, Stela Stîngaci le-a adresat celor doi oficiali invitația de a vizita Republica Moldova și le-a propus să examineze posibilitatea încheierii unui pact de prietenie cu o comună din Republica Moldova.

La rândul lor, atât Primarul Dall'Oca, cât și Președintele Consiliului Comunal Cordioli au exprimat aprecieri pentru gradul bun de integrare și contribuția activă a cetățenilor moldoveni la dezvoltarea social-economică a teritoriului, dând asigurări de deplină deschidere pentru colaborare.