Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Seminarul de orientare și integrare a tinerilor moldoveni din Italia

La 31 octombrie a.c., la sediul Ambasadei Republicii Moldova în Italia, a avut loc Seminarul de orientare și integrare a tinerilor moldoveni din Italia, organizat sub patronajul Ambasadei, de către O3M - Asociația Tinerilor Moldoveni din Italia, în colaborare cu Studio Sava.

Agenda seminarului a cuprins prezentări ale sistemului de învățământ din Italia, oportunități și burse de studiu, facilității fiscale pentru studenți, permițând realizarea unui schimb amplu de informații și experiențe între participanți.

În intervenția sa, Ambasadoarea Stela Stîngaci s-a referit la importanța unor astfel de evenimente pentru informarea și orientarea tinerilor moldoveni care doresc să studieze în Italia, despre cadrul juridic moldo-italian în domeniul educației, evoluțiile negocierilor Acordului privind recunoașterea titlurilor de studiu, bursele de studiu oferite de Guvernul italian.

La fel, Stela Stîngaci a propus stabilirea unei agende comune de activități și organizarea unor ateliere de informare a cetățenilor moldoveni din Italia despre programele Guvernului care susțin dezvoltarea afacerilor și reîntoarcerea în Republica Moldova, cum ar fi Programul de atragere a remitențelor în economie „PARE 1+1”, Fondul de Garantare a Creditelor, Programul „Femei în Afaceri”, Rețeaua Incubatoarelor de afaceri, noul Program „START pentru TINERI”.

Evenimentul a fost transmis în direct pe rețelele de socializare, având un bun impact și numeroase aprecieri din partea comunității.