Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Prezentarea Moldovei la Ravenna

Ambasadoarea Stela Stîngaci a efectuat o vizită la Ravenna unde a participat, pe 25 octombrie curent, la prezentarea Republicii Moldova cu genericul „Conexiunile maritime și terestre între Italia și Moldova”.

Evenimentul a fost organizat sub patronajul Ambasadei, de către Camera de Comerț Italo-Moldavă (CCIM), în colaborare cu Societatea specială a Camerei de Comerț din Ravenna “Eurosportello”, cu prilejul inaugurării Point Romagna al CCIM.

Stela Stîngaci a făcut o prezentare a cadrului general social, politic și economic al Republicii Moldova, adresând celor prezenți invitația de a participa la Moldova Business Week, care va avea loc la Chișinău în perioada 27-29 noiembrie a.c. De asemenea, au intervenit Giovanni Casadei Monti, Directorul ”Eurosportello”, Sergio Capatti, Președintele CCIM, Eleonora Pripa, Secretar general al CCIM, Giovanni Bella, responsabilul Point Romagna al CCIM.

Posibilitățile de dezvoltare a conexiunilor maritime și terestre au fost prezentate de către Mathias von Tucker, Director ICS Danube Logistic Srl - Portul din Giurgiulesti, Gaia Marani, responsabilă de relațiile externe și promovare a Autorității Portuare din Ravenna, Norberto Bezzi, Președinte al A.D. Agenzia Marittima Le Navi Seaways Srl/MSC Ravenna, Gino Cecconi, Director al Cecconi Spa Trasporti e Spedizioni nazionali e internazionali.

La eveniment au participat numeroși reprezentanți ai asociațiilor de categorie, ai mediului de afaceri, ai comunității moldovenești din regiune.