Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Lista oraselor din Italia unde gasiti Ghidul


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Serată de caritate pentru copiii moldoveni cu autism și reconstrucția grădiniței din Puhoi

Ambasadoarea Stela Stîngaci a participat la Serata de caritate "Bucătăria moldovenească întâlnește ceapa de Certaldo", organizată pe 30 august a.c. în Certaldo Alto, de către Consulatul Onorific al Republicii Moldova în Toscana.

Evenimentul a reunit peste o sută cincizeci de participanți, inclusiv reprezentanți ai autorităților locale și regionale, ai comunității moldovenești. La licitația organizată cu acest prilej au fost expuse tablouri realizate în vin de maestrul Vasile Botnaru, obiecte de artizanat, vinuri moldovenești, miere produsă în Puhoi în cadrul proiectului social promovat de Assomoldave, produse din ceapa de Certaldo.

Cu sumele adunate vor fi finanțate proiectul de colaborare internațională Pro.Mo.Va destinat copiilor moldoveni cu autism din cadrul Asociației SOS Autism, precum și reconstrucția grădiniței din Puhoi, cu care Certaldo a semnat în martie curent un pact de prietenie.

Ambasada exprimă sincere mulțumiri și recunoștință Consulului Onorific Alessandro Signorini, Dr. Simona Dei și echipei consulare, Administrației Comunale din Certaldo, Consorțiului Cipolla di Certaldo, echipei proiectului Pro.Mo.Va (Benedetta Bagni, Dr. Bruno Sales, Dr.ssa Arianna Bello, Dr. Leonardo Granchi), Președintei Assomoldave Tatiana Nogailîc, Directorului pentru licitații judiciare Curzio Mazzi, reprezentantelor comunității moldovenești care au pregătit bucatele, tuturor celor care au participat și au susținut această nobilă inițiativă.