Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Lista oraselor din Italia unde gasiti Ghidul


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

„Vestitorii Primăverii” la Roma

La 11 martie curent, colectivul Ambasadei a participat la cea de-a II-a ediție a Sărbătorii ”Vestitorii Primăverii”. Evenimentul a fost organizat de către Asociația socio-culturală ”Acasă”, sub patronajul Ambasadei Republicii Moldova, în colaborare cu Studioul de consultare fiscală ”Sava” și în parteneriat cu revista ”Moldova în Progres”, agențiile ”Noi” și ”moldovenii.md”.

Programul cultural-artistic a inclus prezentarea legendei Mărțișorului, poezii și cântece interpretate de copii și maturi, de către soliștii Valentin Prodan și Elena Răileanu, dansuri populare cu ”Trandafir moldovenesc”. În cadrul evenimentului a avut loc și o expoziție de fotografie a moldovencei Olga Adespea.

”Sper mult ca ”Vestitorii Primăverii” să devină o frumoasă tradiție care să adune împreună comunitatea noastră din Roma pentru a sărbători Mărțișorul și Femeia.” – a menționat Ambasadoarea Stela Stîngaci în cuvântul său de felicitare, exprimând sprijinul deplin în organizarea unor astfel de evenimente.

Participanții au primit în dar flori și mărțișoare croșetate de Elena Crîșmari, o tânără moldoveancă care urmează să suporte o intervenție chirurgicală complexă, fiind colectate donații în acest scop.

Ambasada aduce mulțumiri Asociației ”Acasă”, studioului ”Sava” pentru buna organizare a evenimentului, tuturor participanților în program, interpreților Valentin Prodan și Elena Răileanu, ansamblului de dans ”Trandafir Moldovenesc”, prezentatoarei Svetlana Prodan, fotografilor Olga Adespea și Constantin Sorici, numeroșilor participanți la Sărbătoare.