Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest
Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Ambasadoarea Stela Stîngaci a avut o întrevedere cu Franco Frattini, Reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE

Roma, 26.01.2018 - Ambasadoarea Stela Stîngaci a avut o întrevedere cu Franco Frattini, Reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean, în cadrul căreia cei doi ofciali au făcut un schimb amplu de opinii asupra realităților și perspectivelor procesului de negocieri.

Stela Stîngaci a menționat că autoritățile moldovenești salută numirea lui Franco Frattini în calitate de Reprezentant special și i-a transmis invitația de a efectua cât de curând o vizită la Chișinău. În virtutea vastei sale experiențe politice și diplomatice, a relațiilor optime cu actorii implicați în proces, speră că Italia și Franco Frattini personal îşi vor aduce o contribuţie importantă la promovarea procesului de soluţionare a problemei transnistrene pe durata Președinției italiene la OSCE.

La rândul său, acceptând invitația de a efectua în viitorul apropiat o vizită în Republica Moldova, Franco Frattini a constatat evoluțiile pozitive înregistrate sub Președinția austriacă la OSCE și speră ca, în acest context favorabil, să-și aducă contribuția la soluționarea conflictului transnistrean.

Franco Frattini, ex-Ministru al afacerilor externe al Italiei, ex-Comisar european și Vicepreședinte al Comisiei Europene, a fost desemnat recent în calitate de Reprezentant special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean.