Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Lista oraselor din Italia unde gasiti Ghidul


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

ZIUA SPORTULUI MOLDAV ÎN ITALIA

Duminică, 8 octombrie 2017, ambasadoarea Stela Stîngaci a participat la Ziua sportului moldav în Italia, organizată la Padova de către Parohia ortodoxă moldovenească „Naşterea Maicii Domnului”, Asociația „Moldavi nel Veneto” și Grupul de inițiativă ”Nistru”, sub patronajul Ambasadei, al Primăriei din Padova și a Comitetului Olimpic Național Italian din Regiunea Veneto, în parteneriat cu asociaţiile „Olimpia”, „Gazeta Basarabiei”, „Solidarieta Universale”, „AssoMoldave” şi alte asociaţii ale moldovenilor din Italia.

În intervenția sa, ambasadoarea a exprimat aprecieri și mulțumiri organizarorilor, în special, preotului Vasile Şestovschi, paroh al bisericii „Naşterea Maicii Domnului" și președinte al Asociației „Moldavi nel Veneto", lui Leonard Macari, vicepreședinte al Asociației „Moldavi nel Veneto", lui Nicolae Dumbravanu, preşedintele grupului de iniţiativă „Nistru". Stela Stîngaci a mulțumit pentru susținere asesorului Primăriei din Padova Diego Bonavina, președintelui Comitetului Olimpic Italian din Regiunea Veneto Gianfranco Bardelle, preşedintelui Societăţii de asigurări medicale „Cesare Pozzo" Armando Messineo, unul din principalii sponsori ai manifestației, la fel ca și sportivilor și celor peste 500 de participanți la eveniment.

Ziua sportului moldav în Italia a devenit o frumoasă tradiție, constituind un mijloc important de consolidare a comunității moldovenești și, totodată, de integrare în societatea țării gazdă.

Turneul de fotbal, ajuns în acest an la a XVIII-a ediţie, a reunit 16 echipe formate din cetățeni moldoveni din orașele Bologna, Brescia, Treviso, Cittadella, Ferrara, Vicenza, Mestre, Milano, Padova, Reggio Emilia, Parma, Marghera, Peschiera del Garda, Venezia, Verona și San Dona di Piave. De asemenea, la turneele de trântă (ediţia a V-a), tenis de masă (ediţia a IV-a) şi şah au participat sportivi moldoveni din toată Italia.