Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Lista oraselor din Italia unde gasiti Ghidul


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Prezentarea țării la Pordenone: ”MOLDOVA – PLATFORMĂ ECONOMICĂ ÎN EUROPA DE EST PENTRU ÎNTREPRINDERILE ITALIENE, DUPĂ ACORDUL DE ASOCIERE CU UNIUNEA EUROPEANĂ”

La 15 iunie a.c., Ambasadoarea Stela Stîngaci a participat la Prezentarea Republicii Moldova la Pordenone, Regiunea Friuli Venezia-Giulia, organizată sub patronajul Ambasadei, de către Camera de Comerț Italo-Moldavă (CCIM), în colaborare cu Ambasada Italiei la Chișinău și Camera de Comerț din Pordenone.

La eveniment au participat Prefectul Provinciei Pordenone, Maria Rosaria Laganà, reprezentanți ai autorităților locale, asociațiilor de categorie, printre care Uniunea Industriașilor din Pordenone, Confcommercio, Confartigianato, Confcooperative, ai mediului de afaceri din regiune.

Stela Stîngaci a făcut o prezentare a cadrului general social, politic și economic al Republicii Moldova. De asemenea, au intervenit Valeria Biagiotti, Ambasadoarea Italiei la Chișinău, Giovanni Pavan, Președintele Camerei de Comerț din Pordenone, Sergio Capatti, Președintele CCIM, Eleonora Pripa, Secretar general al CCIM, Alfredo Anzani, Directorul general al EXIMBANK - Gruppo Veneto Banca, experți în domeniul internaționalizării întreprinderilor, vamal, fiscal, al transporturilor și logisticii. A moderat Av. Jacopo Carlo Barcati, Consilier al CCIM.

Evenimentul a constituit un bun prilej pentru familiarizarea mediului de afaceri din nord-estul Italiei cu oportunitățile de afaceri pe care le oferă Republica Moldova.