Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest
Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

REPUBLICA MOLDOVA ÎNTÂLNEȘTE APULIA

La 10 iunie curent, Ambasadoarea Stela Stîngaci a participat la evenimentul „Republica Moldova întâlnește Apulia”, organizat cu prilejul inaugurării la Barletta a centrului informativ al Camerei de Comerț Italo-Moldavă.

În prezentarea sa, Stela Stîngaci a ilustrat cadrul general al situației sociale, politice și economice din țară, oportunitățile de afaceri și politicile de atragere a investițiilor străine.

Evenimentul a avut loc în renumitul Castel Svevo, pus la dispoziție de către Primăria or. Barletta, și a reunit o prezență numeroasă a autorităților locale și regionale, a corpului consular onorific, a reprezentanților mediului de afaceri, asociațiilor de categorie, mass-media.

În cadrul vizitei, Ambasadoarea a avut întrevederi cu Prefectul Clara Minerva și Primarul Pasquale Cascella. De asemenea, a vizitat întreprinderile ”I bilanciai” și fabrica de vinuri ”Cantine della Bardulia”, unde au fost evaluate posibilitățile de colaborare cu partenerii moldoveni.

Ambasada aduce mulțumiri Primarului Pasquale Cascella și autorităților locale pentru ospitalitate, lui Roberto Galanti, Consul Onorific pentru Marche și Abruzzo, Luigi Caruso, reprezentantul CCIM la Barletta, Pietro Sciusco, Președintele Comisiei Activități de Producere, avocatului Francesca Rizzi, echipei acestora pentru organizare excelentă și ospitalitate, la fel ca și lui Pasquale Di Gregorio, consilier al CCIM, Domenico De Candia, Consul Onorific în Apulia, Domenico Letizia, analist politic, tuturor participanților.