Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Lista oraselor din Italia unde gasiti Ghidul


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

”EU CUNOSC DREPTURILE MELE”

Roma, 7 mai 2017 – Ambasadoarea Stela Stîngaci a participat la cea de-a III-a ediție a întrunirii informative, organizată sub patronajul Ambasadei de către biroul de Consultanță legală și fiscală (Galia Sava și Michela Cucciari), cu participarea Rețelei Securitatea Activă (Ludmila Posilețcaia).

În intervenția sa, Stela Stîngaci a accentuat importanța sporirii gradului de informare a cetățenilor, a cunoașterii drepturilor și obligațiilor, pentru a evita exploatarea la locul de muncă, a putea beneficia de garanțiile oferite de legislația statului gazdă în domeniul muncii, protecției sociale, sănătății, educației, încurajând reprezentanții comunității moldovenești de a promova activ astfel de întruniri.

În cadrul aceluiași eveniment a mai fost prezentată Asociația Întreprinzătorilor Moldoveni din Italia. Ambasadoarea a salutat crearea recentă a acestei asociații, exprimându-și speranța că va deveni un punct de referință important pentru cei circa 5000 întreprinzători moldoveni care activează în Italia.

La întrunire au participat numeroși cetățeni moldoveni, dar și reprezentanți ai altor comunități străine din Roma.

În final, participanții au putut degusta vinurile Purcari, oferite de Ambasadă și prezentate de către sommelier-ul Oleg Grossu.

Următoarea întrunire de acest fel va avea loc la Milano, în a doua jumătate a lunii mai.