Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest
Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Republica Moldova la Sărbătoarea Popoarelor

La 15 mai curent, Republica Moldova a fost reprezentată la cea de-a XXV-ea ediție a ,,Sărbătorii Popoarelor’’, organizată anual în Piaţa San Giovanni in Laterano din Roma.

Participarea la eveniment, prilejuită de cea de-a XXV-a aniversare a Independenței Republicii Moldova, a fost organizată împreună cu reprezentanții comunității moldovenilor din Regiunea Lazio, cu Agenția Turismului și Oficiul Național al Viei și Vinului.

Standul Republicii Moldova a fost amenajat sub forma unui beci, unde au fost expuse producția vinicolă autohtonă, mozaica în lemn de măslin a lui Veaceslav Codreanu, enogramele lui Vasile Botnaru, obiecte de artizanat și materiale promoționale. Numeroșii vizitatori au putut primi informaţii despre principalele destinații şi produse promovate. Componenta artistică a fost reprezentată de Grupul „Geeskoff” cu Efim Olan, care a interpretat piese celebre ale autorilor moldoveni.

Ambasada aduce sincere mulțumiri Asociației „O3M” cu Aurica Danalachi, lui Efim Olan cu „Geeskoff”, Agenției Turismului și Oficiului Național al Viei și Vinului, Maeștrilor Veaceslav Codreanu și Vasile Botnaru, Asociației „A Casa„ cu Galia Sava și Larisa Vizir, „Aster Club„ cu Ludmila Posiletcaia, fotografului Nina Spoitoru, TV Rete Zero și lui Fulvio Iampieri, tuturor celor care au contribuit la organizare.

Ediția din acest an a Sărbătorii Popoarelor i-a reunit pe reprezentanții principalelor comunități străine din Lazio, fiind o platformă importantă de promovare a dialogului, a culturilor și tradițiilor diverselor popoare.