Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest
Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

O nouă punte de colaborare: Moldova-Rieti

La 21 aprilie curent, a avut loc prezentarea Moldovei la Rieti. Evenimentul, organizat de către Confartigianato Imprese Rieti la sediul Camerei de Comerț, a reunit o participare semnificativă a mai multor primari din teritoriu, asociații de categorie, numeroși întreprinzători.

Ambasadorul Stela Stîngaci a prezentat situația social-economică din țară, oportunitățile pe care le oferă Republica Moldova, politicile de atragere a investițiilor străine, de dezvoltare și stimulare a afacerilor, răspunzând la întrebările celor prezenți.

La eveniment au intervenit reprezentanții autorităților locale și asociațiilor de categorie, manifestând interes față de inițierea unei colaborări cu Republica Moldova. Printre aceștia Franco Lodovici, Președintele Confartigianato Imprese Rieti, Giulio Falcetta, reprezentantul Provinciei Rieti și al Uniunii Comunelor “Nuova Sabina”, Emanuela Pariboni, Viceprimarul Rieti, Maria Rita Pitoni, membru al Consiliului de Administrare al Consorțiului Universitar din Rieti “Sabina Universitas”, Pina Rotili, Șeful Comunității Montane “Montepiano Reatino”, Luca Zonetti, Președintele Uniunii “Valle dell’olio”, Silvia Boccini, Primarul din Cantalice, Barbara din Pelagotti, Primarul din Rivodutri, Valter Perugini, Vice Primarul or. Sabina, Vincenzo Leti, Primarul din Montasola.

La rândul lor, Vicepreședintele Camerei de Comerț Italo-Moldavă (CCIM), Pasquale Di Gregorio, și Roberto Galanti, Consilierul Camerei, au prezentat activitatea CCIM, iar în finalul evenimentului a fost semnat un Protocol de intenții între Camera de Comerț Italo-Moldavă și Confartigianato Imprese. La eveniment au participat, de asemenea, reprezentanții asociațiilor moldovenilor din Italia ”A casa” și ”Assomoldave”.

În finalul vizitei, Ambasadorul Stela Stîngaci a avut o întrevedere cu Prefectul Vicar din Rieti, Paolo Giovanni Grieco, în cadrul căreia a făcut un schimb de informații referitor la comunitatea moldovenilor din teritoriu și posibilitățile existente de colaborare.

Ambasada aduce mulțumiri Secretarului regional Confartigianato din Lazio, Maurizio Aluffi, și Consilierului CCIM, Roberto Galanti, pentru organizare, precum și Președintelui Camerei de Comerț din Rieti, Vincenzo Regnini, pentru găzduirea evenimentului.