Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest
Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

”Moldova a revenit în Liguria”

În perioada 17-18 aprilie, ambasadorul Stela Stîngaci a efectuat o vizită de lucru în Regiunea Liguria. Programul vizitei a inclus întrevederi cu Președintele Regiunii Giovanni Toti, cu noul Prefect din Genova Fiamma Spena, la Camera de Comerț, cu ACLI din Chiavari, oameni de afaceri italieni și cetățeni moldoveni din regiune, la Școala profesională FORMA.

În cadrul întrevederii cu Președintele Regiunii G.Toti au fost examinate posibilitățile de intensificare a colaborării în domeniul agroalimentar, al transportului și logisticii, precum și de deschidere a unei reprezentanțe a Camerei de Comerț Italo-Moldave în regiune. Discuțiile purtate cu Fiamma Spena au fost axate pe problematicile cetățenilor moldoveni din regiune, Prefectul exprimând aprecieri în adresa acestora.

Cu Uniunea Sportivă ACLI s-a convenit de a crea o asociație, cu scopul de a facilita integrarea cetățenilor moldoveni în țesutul economic și social al Liguriei. Întâlnirile avute la Școala profesională FORMA, unde studiază și tineri moldoveni, a constituit un bun prilej pentru a discuta despre oportunitățile de colaborare în domeniul învățământului profesional.

Vizita a fost organizată cu sprijinul și colaborarea lui Roberto Galanti, Consilier al Camerei de Comerț Italo-Moldave, Alberto Sanguineti, Președintele Uniunii Sportive ACLI, Osvaldo Favale, Președintele ACLI Chiavari, Guerino Romeo, Universum Academy Switzerland “Liguria” – Onlus, Alfonso Gioia, Consilier regional, cărora Ambasada le aduce sincere mulțumiri.