Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest
Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Ambasada – loc de dialog pentru comunitatea moldovenilor din Regiunea Lazio

La 3 martie 2016, la sediul Ambasadei, a avut o întâlnire cu reprezentanții comunității moldovenilor din Regiunea Lazio. La eveniment au participat președinți și reprezentanți ai cinci asociații, mediatori interculturali, întreprinzători, studenți moldoveni stabiliți în regiune.

Agenda a inclus discuții privind modalitățile și posibilitățile de creare a unui centru socio-cultural la Roma, pregătirea participării la ”Sărbătoarea Popoarelor – 2016”, organizarea în comun a unor evenimente prilejuite de aniversarea a XXV-a a Independenței Republicii Moldova.

În debutul întâlnirii, Ambasadorul Stela Stîngaci a adresat participanților felicitări cu prilejul sărbătorilor de primăvară și le-a înmânat mărțișoare confecționate de către copiii cu dizabilități de la A.O.C.R.I.S CULTUM, primite prin intermediul Biroului Relații cu Diaspora. În continuare, a făcut o prezentare a subiectelor propuse spre discuții, solicitând colaborare și îndemnând spre un dialog activ pentru a valorifica oportunitățile existente. Totodată, S.Stîngaci i-a informat pe cei prezenți despre acțiunile Ambasadei în favoarea comunității, în special, despre convorbirile purtate recent cu oficialitățile italiene la tema recunoașterii titlurilor de studii și a migrației de muncă.

De asemenea, a fost făcut un schimb de opinii şi informații pe temele de interes pentru comunitatea moldovenilor din Italia, proiecte în derulare, oportunități de aplicare la diverse fonduri europene, italiene, cât și din Republica Moldova.

Întâlnirea s-a încheiat cu propunerea de a analiza în profunzime posibilitățile de creare a unui centru-socio cultural la Roma, care ar servi drept punct de referință, platformă de informare, de promovare a inițiativelor socio-culturale şi de voluntariat pentru comunitate.