Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Sesiunea a 39-a Consiliului de Guvernare al Fondului Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD)

În perioada 17-18 februarie 2016, la Roma, și-a desfășurat lucrările cea de-a 39-a Sesiune anuală a Consiliului de Guvernare al Fondului Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD).

Republica Moldova este reprezentată de către Ambasadorul Stela Stîngaci, Reprezentant permanent al R. Moldova la IFAD și Consilierul Tudor Vasilica, Reprezentant permanent-adjunct. De asemenea, la eveniment a participat Victor Roșca, Directorul Unității Consolidate de Implementare a Programelor IFAD din Republica Moldova, care a prezentat experiența Moldovei în domeniul implementării obiectivelor de dezvoltare durabilă și stimulare a acțiunilor sectorului privat.

Tema principală a sesiunii a fost ”Investițiile incluzive”, participanții urmând să stabilească modalitățile de a investi în agricultura micilor fermieri în vederea eradicării sărăciei și realizării potențialului persoanelor din mediul rural, în contextul Agendei 2030 a ONU.

Sesiunea a fost deschisă de către Președintele Republicii Italiene, Sergio Matarella și Președintele IFAD, Kanyo Nwanze. Președintele Matarella s-a referit, în special, la importanța investițiilor în agricultura micilor fermieri din țările în curs de dezvoltare pentru stabilizarea situației, reducerea migrației și a conflictelor existente. La rîndul său, Președintele Nwanze a pus accent pe implementarea Agendei 2030, care are drept scop asigurarea prosperității, sănătății și securității pentru toți, protejând, în același timp, planeta în următorii ani.

Pe parcursul celor 15 ani de colaborare cu IFAD, Fondul a implementat în Republica Moldova 6 proiecte, cu o valoare totală de circa 101.2 milioane de dolari SUA.