Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

„Moldova, elogiu naturii”

La 13 octombrie, ambasadorul Stela Stîngaci a participat la evenimentul promoțional organizat la Gavirate (VA) de către Asociația de promovare socială Italia-Moldova Onlus, în colaborare cu Provincia Varese și Ambasada Republicii Moldova la Roma.

Programul vizitei a inclus o întâlnire cu asociațiile de categorie și întreprinzătorii din regiune, în cadrul căreia Stela Stîngaci a făcut o prezentare a oportunităților de investiții, turistice, culturale pe care le oferă Republica Moldova și a răspuns la întrebările participanților.

În continuare, a urmat inaugurarea expoziției de fotografie a maestrului Alecu Reniță, cu genericul ”Moldova, elogiu naturii”. Expoziția a fost amplasată în Chiostro di Voltorre, un prestigios edificiu monumental din sec.XI.

La evenimente au mai participat Vicepreședintele Provinciei Varese, Giorgio Ginelli, consilieri provinciali și comunali, reprezentanți ai Camerei de Comerț moldo-italiene, ai mediului de afaceri, asociativ, numeroși cetățeni din Provincia Varese.

Asociația de promovare socială Italia-Moldova Onlus, a cărui președinte este Gian Luca Del Marco, s-a remarcat prin organizarea a numeroase inițiative cu caracter socio-cultural, având drept obiectiv promovarea valorilor culturale și artistice naționale pe teritoriul Italiei.