Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Ambasada susține organizarea cursurilor gratuite pentru asistenți domiciliari

La 1 octombrie, la sediul Ambasadei, a avut loc întâlnirea de finalizare a proiectului-pilot ”Curs pentru asistenți domiciliari” și ceremonia de înmânare a atestatelor.

Obiectivul cursului, organizat de Asociația socio-culturală ”A casa”, D&L Global Consulting, sub patronajul Ambasadei R. Moldova la Roma, a fost formarea și calificarea persoanelor angajate în familii, în principal, care îngrijesc de persoane în vârstă sau cu handicap și a fost destinat cetățenilor moldoveni aflați în Italia. Proiectul a inițiat în luna iunie, cursul fiind gratuit, și a fost urmat de 10 femei. Organizatorii cursului au optat pentru modalitatea de instruire telematică, fiind apreciată drept potrivită pentru persoanele angajate la munca în familii.

La ceremonia de îmnânare a atestatelor au fost prezente cele zece absolvente, promotorii proiectului, reprezentanți ai mediului asociativ, de afaceri, mass-media.

În cuvântul său de salut, ambasadorul Stela Stîngaci a mulțumit organizatorilor pentru sprijinul acordat conaționalilor și posibilitatea de a obține o calificare într-un domeniu foarte specific și solicitat pe piața italiană a muncii, cum este cel al asistenților domiciliari. De asemenea, a mulțumit absolventelor, îndemnându-le să valorifice calificarea obținută și să disemineze în rândurile cetățenilor moldoveni din Italia informația privind beneficiile și posibilitatea participării la astfel de cursuri gratuite.

Ambasada a făcut un apel și către celelalte asociații ale moldovenilor din Italia de a organiza astfel de cursuri, ca fiind necesare și utile pentru obținerea unei pregătiri și calificări profesionale, precum și pentru sporirea șanselor de a obține un loc de muncă legal și mai bine plătit. Titularele atestatelor de absolvire vor fi înscrise în bazele de date ale asisitenților domiciliari calificați.