Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Lista oraselor din Italia unde gasiti Ghidul


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Organizarea prezentării Republicii Moldova la Chieti și Ascoli Piceno

La 1 octombrie, la sediul Ambasadei, ambasadorul S.Stîngaci a avut o întrevedere cu A.Tomeo, Președintele UNI.PMI (Confederația Italiană a Întreprinderilor Mici și Mijlocii) și Vicepreședinte al Camerei de Comerț din Provincia Chieti. La întrevedere au mai participat F.Travaglini, director general al UNI.PMI și R.Galanti, membru al Consiliului de administrație al Camerei de Comerț din Ascoli Piceno.

Scopul întrevederii l-a constituit organizarea, în perioada 11-12 noiembrie a.c., a prezentării țării la Chieti și Ascoli Piceno. Programul va include întrevederi cu autoritățile regionale și locale, prezentarea cadrului general și a oportunităților de afaceri, vizitarea unor întreprinderi agroalimentare și vinicole din regiune, interesate să-și internaționalizeze activitatea în R.Moldova.

Atât Provincia Chieti, cât și Ascoli Piceno dispun de un înalt potențial economic, în special, în sectorul agroalimentar. Camera de comerț din Chieti numără 45985 întreprinderi, dintre care 13721 în domeniul agroalimentar. Camera de comerț din Ascoli Piceno - 24705 întreprinderi înscrise, dintre care peste 4000 în sectorul agroalimentar.