Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Lombardia întâlnește Republica Moldova

La 21 septembre a.c., la Milano, a avut loc Forumul economic cu genericul ”Lombardia întâlnește Republica Moldova”, organizat de către Regiunea Lombardia și Camera de Comerț și Industrie moldo-italiană, sub patronatul Guvernului Republicii Moldova, Ambasadei R. Moldova la Roma și a Ambasadei Italiei la Chișinău.

Delegația moldovenească, reprezentată de către Ambasadorul Stela Stîngaci, Președintele Federației Agricultorilor Valeriu Cozarciuc, Directorul AITT Roman Chirca, Consilierul în Biroul Prim-ministrului pentru Dezvoltare Economică Sergiu Bulbas, a făcut o amplă prezentare a oportunităților de afaceri pe care le oferă Republica Moldova, încurajând oamenii de afaceri italieni să investească în economia moldovenească.

Partea italiană a fost reprezentată de către Vicepreședintele Regiunii Lombardia Mario Mantovani, Ambasadorul Italiei la Chisinau Enrico Nunziata, Președintele Camerei de Comerț și Industrie moldo-italiană Mauro Salvatori, numeroși reprezentanți ai autorităților regionale, camerelor de comerț, asociațiilor de categorie, oameni de afaceri.

În cadrul forumului, Ambasadorul Stela Stîngaci a avut o discuție cu Vicepreședintele Regiunii Lombardia M. Mantovani și Ambasadorul Italiei la Chișinău E.Nunziata, convenind de a iniția un Acord de colaborare între R.Moldova și Regiunea Lombardia, care ar include sectoarele prioritare de colaborare prezente în Acordul de Asociere cu UE, în special, domeniul agriculturii, noilor tehnologii, energiei renovabile, sănătății.

De asemenea, interlocutorii au căzut de acord de a crea sinergii pentru a asigura o paricipare cât mai activiă a întreprinzătorilor italieni la Business Week-ul moldo-italian, care se va desfășura la Chișinău, în perioada 20-24 octombrie 2015.