Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

"Republica Moldova se prezintă: între modernitate și tradiție", Roma, Complexul Vittoriano, 10-22 septembrie 2015

La 16 septembrie curent a avut loc inaugurarea oficială a expoziției "Republica Moldova se prezintă: între modernitate și tradiție", organizată de către Ambasadă și Primăria or. Roma, în cadrul proiectului Roma spre Expo.

Evenimentul a fost inaugurat de către Ambasadorul Stela Stîngaci și Asesorul Marta Leonori, în prezența Decanului corpului diplomatic și Nunțiul Apostolic, E.S. Mons. Adriano Bernardini, a Preasfințitului Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Directorului Complexului Vittoriano, Alessandro Nicosia, a celebrului actor italian Pippo Franco, precum și a numeroși ambasadori, membri ai corpului diplomatic, deputați, delegații comunale, reprezentanți ai mediului de afaceri, culturii, diasporei moldovenești din Italia.

Expoziția, amplasată în Complexul Vittoriano din centrul Romei, cuprinde operele tânărului pictor Mihail Ungureanu (MiHU) și mozaicurile din lemn de oliv ale lui Veaceslav Codreanu, ambii artiști moldoveni stabiliți în Italia. Cultura vinului este reprezentantă de operele enografice ale renumitului jurnalist Vasile Botnaru, precum și de producția vinicolă a companiilor moldovenești Asconi, Chateau Vartely, Vinăria din Vale, Chi (Cimişlia wineries), Et cetera, Făutor și a celor italiene Ciù Ciù, Azienda Agricola Emanuela Tamburini. Industria fructelor uscate și a nucilor este reprezentantă de produsele societății Rifero.

Prezentarea mai include proiectarea filmelor realizate cu ajutorul dronei în cadrul proiectului ”Inima Moldovei”, cu sprijinul Ministerului Culturii și Efes Vitanta, expoziție de fotografie, prezentări ale oportunităților de afaceri și turism pe care le oferă Republica Moldova.

Inaugurarea s-a încheiat cu o recepție, prilejuită de sărbătorirea celei de-a 24-a aniversări a Independenței Republicii Moldova, la care au participat circa patru sute invitați, care au avut posibilitatea de a degusta vinurile și produsele moldovenești și italiene.

Expoziția este deschisă pentru public în perioada 10-22 septembrie 2015, accesul fiind gratuit.