Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Ziua Națională a Republicii Moldova celebrată la Milano Expo 2015

Pe 29 august, la Expoziția Universală Milano 2015, a fost celebrată Ziua Națională a Republicii Moldova. Din delegatia Republicii Moldova, condusă de Prim-ministrul Valeriu Streleț, au făcut parte Viceprim-ministrul, Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Natalia Gherman, Viceprim-ministrul, Ministrul Economiei, Comisarul General al Pavilionului Moldovei la Expo Milano 2015, Stephane Christophe Bride, Ministrul Culturii Monica Babuc, Ministrul Agriulturii și Industriei Alimentare, Ion Sulă, Ambasadorul R. Moldova în Italia, Stela Stîngaci, Consulul General la Milano Sergiu Goncerenco, Directorul Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului, Vicecomisarul Pavilionului Moldovei la Expo Milano 2015, Dona Școla.

Partea italiana a fost reprezentată de către Subsecretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale Benedetto della Vedova, de către alți înalți funcționari italieni.

Inaugurarea oficială a început cu intonarea imnurilor naționale și arborarea drapelului de stat. După discursurile rostite de către șefii celor două delegații, a urmat o vizită la Pavilioanele Moldovei și al Italiei, unde Prim ministrul V.Streleț a semat Carta de la Milano.

Prim-ministrul V. Streleț și oficialii de la Chișinău au avut o întrevedere cu Președintele Regiunii Lombardia Roberto Maroni, subiectele principale abordate fiind comunitatea moldovenilor din regiune, aprofundarea relațiilor comercial-economice, în domeniul culturii și al turismului.

Delegația a mai vizitat Pavilioanele României, Federației Ruse, SUA, Austriei, Franței, Chinei și Belarus. De asemenea, au avut loc întrevederi cu oamenii de afaceri italieni, candidați la funcția de consul onorific și cu reprezentanții diasporei.

Pe parcursul întregii zile, la Pavilionul R. Moldova s-a desfășurat un amplu program cutural-artistic, expoziție de artizanat, degustări de vinuri și produse moldovenești.