Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Lista oraselor din Italia unde gasiti Ghidul


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

”Un om informat este protejat”

Pe 29 iunie 2015, la sediul Ambasadei, a avut loc reuniunea cu genericul ”Un om informat este protejat”, organizată în cadrul proiectului Fondului Națiunilor Unite pentru Femei ”Promovarea și protejarea drepturilor femeilor migrante”, în colaborare cu Centrul de Investigaţii şi Consultanţă „SocioPolis”, Biroului pentru Relații cu Diaspora și Assomoldave din Roma.

Reuniunea a avut drep obiectiv schimbul de informații privind oportunitățile existente și necesitățile femeilor migrante. În rezultat, va fi elaborat un Plan de dezvoltare a capacităţilor femeilor lidere din diasporă pentru anii 2015-2016.

Ambasadorul Stela Stîngaci a salutat participarea la eveniment a dnei Liuba Valcov, șef-adjunct al Biroului pentru Relații cu Diaspora, precum și a numeroaselor reprezentante ale comunității moldovenești din Roma. În interviul sociologic acordat cu acest prilej, ambasadorul s-a referit la problemele cu care se confruntă femeile migrante, activitățile desfășurate de misiunea diplomatică în favoarea acestora, precum și la acțiunile care urmează a fi întreprinse în vedera consolidării capacităţillor asociative ale diasporei.

Reuniunea s-a desfășurat sub formă de Șezătoare, iar participantele au purtat tradiționala Ie, astfel, fiind consemnată Ziua Portului Popular la Roma.