Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Comunicat de presă

În perioada 6-13 iunie 2015, la Roma, își desfășoară lucrările cea de-a 39-a Conferință a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură și Alimentaţie (FAO).

Republica Moldova este reprezentată de către Vlad Loghin, Viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, ambasadorul Stela Stîngaci, Reprezentant permanent al R.Moldova la FAO, și consilierul Tudor Vasilica, Reprezentant premanent-adjunct.

În intervenția sa din cadrul atelierului cu genericul Comerțul agro-alimentar și integrarea Regională în Europa și Asia Centrală, Viceministrul V.Loghin s-a referit la asistența acordată țării noastre în crearea și consolidarea capacităților Agenției Naționale privind siguranța Alimentelor, dezvoltarea cadrului legislativ, conformarea la standardele internaționale și facilitarea comerțului internațional în domeniu.

V.Loghin a avut întrevederi bilaterale cu șeful delegației Israelului și a Egiptului, cu care a discutat despre consolidarea cooperării în domeniul agroalimentar.

În cadrul conferinței, José Graziano da Silva a fost reales pentru al doilea mandat consecutiv în funcția de Director General al FAO, obținînd cel mai mare număr de voturi din istoria Organizației – 177 din 182 exprimate, fiind susținut inclusiv de Republica Moldova.