Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Lista oraselor din Italia unde gasiti Ghidul


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Comunicat de presă

Ambasadorul Stela Stîngaci, împreună cu întreaga echipă a Ambasadei și membrii familiilor, au participat la sărbătoarea consacrată Zilei Internaționale a Copilului ”Kids Day 2015”.

Evenimentul a fost organizat sub patronajul Ambasadei Republicii Moldova și a Ambasadei României în Republica Italiană, de către Asociația socio-culturală ”A casa”, în colaborare cu asociația ”Salvamamme”, agențiile turistice ”Aster club” și ”Mondo Blu”, voluntari și sponsori privați.

În intervenția sa, Stela Stîngaci a evocat problemele cu care se confruntă copiii din comunitatea moldovenească din Italia, încurajând asociațiile să atragă o atenție sporită promovării și respectării drepturilor lor.

Mediatizată de către Rete zero TV și Vocea Basarabiei TV, manifestația a cuprins diverse activități distractive pentru copii, un concert pregătit de către corul de copii al Parohiei ”Înălțarea Sfintei Cruci” din or. Roma, distribuirea cadourilor celor mici, precum și colectarea de fonduri destinate Casei Internat din satul Cărpineni, raionul Hincesti.