Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Comunicat de presă

În perioada 16-17 februarie 2015, la Roma, și-a desfășurat lucrările cea de-a 38-a Sesiune a Consiliului de Guvernare al Fondului Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD). Subiectul principal al Sesiunii a fost ,,Transformarea mediului rural – factorul cheie a dezvoltării durabile’’.

Delegația Republicii Moldova a fost condusă de către Vlad Loghin, Viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare. Din delegație au făcut parte ambasadorul Stela Stingaci, Reprezentant permanent al R.Moldova la IFAD și consilierul Tudor Vasilica, Reprezentant-adjunct.

În cadrul ședinței, Viceministrul V.Loghin a făcut o prezentare cu privire la rolul remitențelor în dezvoltarea zonelor rurale. De asemenea, a avut o întrevedere cu omologul său din Egipt, cu care a discutat posibilitatea semnării unui acord bilateral de liber schimb, care ar reglementa importul/exportul fără taxe a fructelor, în special, a merelor din Republica Moldova și respectiv, a citricelor din Egipt.

De cînd a devenit membră a IFAD, în 1996, Republica Moldova a beneficiat de credite preferențiale în sumă de peste 444,5 milioane lei MD, realizind 926 proiecte în domeniu.

În prezent IFAD implementează în Republica Moldova - Proiectul de Servicii Financiare Rurale şi Dezvoltare a Businessului Agricol (IFAD-V), 2011 – 2016, cu un buget de 20 mln USD și Programul Rural de Rezilienţă Economico - Climatică Incluzivă (IFAD-VI), 2014-2017, cu un buget de 25,8 mln USD.