Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Noi perspective de colaborare cu Parma

Pe 4 decembrie 2014, ambasadorul Stela Stîngaci a efectuat o vizită de lucru la Parma, în cadrul căreia a avut întrevederi cu Primarul orașului, Federico Pizzarotti, și cu Prefectul vicar, Michele Formiglio.

S.Stîngaci și Primarul or. Parma au evaluat posibilitățile de inițiere a unor relații de înfrățire, interlocutorii exprimând satisfacție pentru gradul înalt de integrare socială și economică a numeroasei comunități a moldovenilor din regiune.

La întrevederea cu Prefectul Formiglio, ambasadorul i-a mulțumit pentru sprijinul acordat în organizarea la Parma a alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, convenind de a crea sinergii pentru participarea eficientă a Provinciei Parma și a R.Moldova la Expo 2015.

De asemenea, ambasadorul s-a întâlnit, la sediul Prefecturii, cu reprezentanții asociațiilor moldovenilor din Parma ”Renașterea” și "DOR". În cadrul întâlnirii au fost identificate posibilitățile de promovare a unor inițiative în vederea consolidării comunității moldovenilor, educației pentru sănătate, schimurilor interuniversitare. S.Stîngaci a adresat mulțumiri reprezentanților diasporei pentru contribuția valoroasă adusă la desfășurarea cu succes a alegerilor din 30 noiembrie, secția de votare din Parma plasându-se pe locul doi, după Mestre, cu 2248 votanți.