Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

“Piemonte întâlneşte Republica Moldova”

Ambasadorul Stela Stîngaci a participat, între 30 septembrie – 1 octombrie, la Forumul economic “Piemonte întâlnește Republica Moldova”, organizat la Torino de Camera de Comerț și Industrie moldo-italiană.

Forumul economic a reunit oamenii de afaceri moldoveni și italieni, reprezentanți ai autorităților, ai camerelor de comerț și asociațiilor de categorie, precum și un vast public. Delegația moldovenească, reprezentată de către Ambasadorul Stela Stîngaci, Ministrul Justiției Oleg Efrim, Directorul Executiv al MIEPO Dona Școla, a făcut o prezentare a avantajelor și oportunităților de investiții pe care le oferă Republica Moldova, încurajând oamenii de afaceri din cele două țări prezenți la eveniment să dezvolte parteneriate de afaceri. De asemenea, Directorul general “Air Moldova” Mircea Maleca a prezentat noua cursă directă Chişinău-Torino-Chişinău, care va fi operativă începând cu 16 decembrie 2014.

Din partea italiană au participat Ambasadorul Italiei la Chisinau, Enrico Nunziata, reprezentanții Regiunii Piemonte, ai Primăriei or. Torino, Unioncamere Piemonte, Confederației Naționale a Întreprinderilor mici și mijlocii, alte asociații de categorie.

La finele forumului, S.Stîngaci a avut o întâlnire cu cetățenii moldoveni stabiliți în Regiunea Piemonte.