Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Stela Stîngaci este Ambasador agreat al Republicii Moldova pe lângă Ordinul Suveran Militar de Malta

Roma, 16 septembrie 2014 – Azi, Stela Stîngaci a prezentat copiile scrisorilor de acreditare în calitate de Ambasador agreat al Republicii Moldova pe lângă Ordinul Suveran Militar de Malta.

În cadrul întrevederii avute cu Ambasadorul Alberto Leoncini Bartoli, Consilierul Diplomatic al Alteței Sale Fra' Matthew Festing, Principe și Mare Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta, S.Stîngaci a exprimat gratitudine pentru asistența oferită și promovarea pe parcursul anilor a mai multor inițiative de caritate, inclusiv cofinanțarea unui Centru social şi a 12 cantine pentru persoanele cele mai defavorizate. Totodată, Ambasadorul S.Stîngaci a menționat interesul autorităților moldovenești pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor cu Ordinul de Malta și realizarea unor noi proiecte sociale.

La rândul său, Ambasadorul Leoncini Bartoli a salutat decizia autorităților moldovenești de a o acredita pe S.Stîngaci pe lîngă Ordinul de Malta, confirmând disponibilitatea de a dezvolta o colaborare cât mai strânsă cu Republica Moldova, în special, în domeniile social și umanitar.

Republica Moldova și Ordinul Suveran Militar de Malta au stabilit relații diplomatice la 5 mai 2000. Stela Stîngaci va fi primul Ambasador al Republicii Moldova acreditat pe lîngă Ordinul Suveran Militar de Malta.