Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

”Pensie în Moldova și Italia”

Ambasadorul Stela Stîngaci a participat la reuniunea Patronatelor italiene ACLI (Asociațiile creștine ale lucrătorilor italieni) și a CNAS (Casa Națională de Asigurări Sociale), care s-a desfășurat la Treviso și Padova, între 14-15 iulie curent. Obiectivul a fost de a defini un Protocol de acord care va permite moldovenilor din Italia să obțină informații, consultanță, asistență și tutelă în materie de pensii și alte prestații sociale în cele peste 500 sedii ACLI din Italia și din Moldova. Delegația de la Chișinău a fost condusă de Președintele CNAS M.Bortă.

În cadrul vizitei la Treviso, S.Stîngaci a avut întrevderi cu Prefectul M.A.Marosu, precum și cu Primarul or.Treviso G.Manildo, cu care a discutat despre comunitatea moldovenilor din regiune, organizarea unei secții de vot la alegerile parlamentare din noiembrie, oportunitățile oferite de asocierea Moldovei la UE pentru realizarea unor proiecte comune în domeniul agroalimentar, al mediului, energiei renovabile.

De asemenea, ambasadorul a avut o întrevedere cu Viceprimarul or.Padova și Asesorul pentru politici de tineret E.Mosco, de la care a primit asigurări de sprijin pentru buna integrare a comunității moldovenilor în societatea padovană, inclusv pentru organizarea în toamnă a unui turneu de fotbal între tinerii moldoveni din Italia.