Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Lista oraselor din Italia unde gasiti Ghidul


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Comunicat

La 26 iunie curent, Stela Stîngaci a prezentat scrisorile de acreditare Președintelui Republicii Malta, dnei Marie-Louise Coleiro Preca, în calitate de Ambasador nerezident al Republicii Moldova în Republica Malta.

Programul vizitei în Malta a mai inclus întrevederi cu Ministrul maltez al Afacerilor Externe, On. George Wella, cu Președintele Parlamentului, On. Angelo Farrugia, precum și cu decanul corpului diplomatic, Nunțiul apostolic, Mons. Aldo Cavalli.

În cadrul întrevederii cu șeful statului maltez, S.Stîngaci a mulțumit pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în realizarea agendei sale europene. La rîndul său, Președintele Maltei a exprimat deplina deschidere pentru aprofundarea relațiilor moldo-malteze atât pe dimensiunea bilaterală, cît și europeană.

De asemenea, Ministrul maltez al Afacerilor Externe G.Wella, evocând excelenta vizită în Malta, din aprilie curent, a Vicepremierului Natalia Gherman, a reiterat ampla disponibilitate de a împărtăși experiența malteză în domeniul integrării europene.

În cadrul întrevederii cu Președintele Parlamentului, On. Angelo Farrugia, ambasadorul moldovean a solicitat ratificarea cât mai curândă de către Malta a Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană. Speakerul maltez a dat asigurări de sprijin în acest sens și a adresat Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, invitația de a vizita Malta, la sfârșitul lunii iulie curent.