Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Liguria întinde mâna Moldovei

Între 17-18 iunie, Ambasadorul Stela Stîngaci s-a aflat în vizită în Regiunea Liguria, unde a avut întrevederi cu autoritățile de stat și ecleziastice, cu reprezentanți ai mediului universitar, de afaceri, ai asociațiilor de promovare socială și sportive, cu cetățeni moldoveni stabiliți în regiune.

Discuția cu Em.S. Cardinalul Angelo Bagnasco, Arhiepiscop de Genova, Președintele Conferinței Episcopale Italiene, a fost axată pe subiectele integrării europene a Republicii Moldova, comunitatea moldovenilor din Italia, rolul bisericii în promovarea coeziunii sociale.

În cadrul întrevederii cu Prefectul Paolo d’Attilio, care a apreciat prestația cetățenilor moldoveni din Liguria, a fost solicitat sprijin pentru organizarea Genova a unei secții de vot la viitoarele alegeri. Cu Primarul or. Genova, Marco Doria, s-a convenit de a organza o expoziție itinerantă de fotografie socială pentru a valorifica operele autorilor moldoveni stabiliți în Italia.

Componenta economică a vizitei a inclus întîlniri cu Secretarul general al Autorității portuare din Genova, Giambattista D'Aste, cu agenții economici și operatorii portuari, unde s-a discutat despre oportunitățile de colaborare pe care le oferă cel mai mare port italian. La întrevederea cu Președintele Societății speciale pentru Internaționalizare a Camerei de Comerț din Genova, Massimo Giacchetta, s-a convenit de a organiza o prezentare a Republica Moldova pentru oamenii de afaceri din regiune.

Ambasadorul S.Stîngaci a mai avut întredeveri cu președinții Asociației Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Liguria, al Uniunii Sportive ACLI Liguria, cu care s-a convenit de a organiza activități de informare, sportive și educative pentru cetățenii moldoveni din regiune. La Universitatea din Genova, Facultatea de Medicină, s-a stabilit de a promova semnarea unui Acord de colaborare cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie din Republica Moldova.