Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Stela Stingaci acreditată la Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agricolă (IFAD)

Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Italiană, Stela Stingaci, a prezentat scrisorile de acreditare Preşedintelui IFAD, dlui Kanayo F. Nwanze.

În cadrul întrevederii, Ambasadorul a mulţumit pentru asistența continuă acordată de IFAD pentru dezvoltarea agriculturii și a mediului rural in Republica Moldova. Cele cinci programe implementate de IFAD în Republica Moldova, începînd cu anul 2001, cu un buget de circa 123, 6 milioane dolari SUA, au contribuit esenţial la revitalizarea agriculturii, la acordarea servciilor financiare rurale, dezvoltarea întreprinderilor mici din zonele rurale şi dezvoltarea businessului agricol, - a declarat S. Stîngaci. Totodata, a fost exprimata încrederea că şi noul Program IFAD pentru Dezvoltare Rurală si Rezilienţă Economico - Climatică Incluzivă, pentru perioada 2014-2020, va avea, de asemenea, un impact semnificativ.

Totodată, diplomatul moldovean a pledat pentru intensificarea cooperării dintre Republica Moldova şi IFAD, inclusiv în ceea ce priveşte facilitarea accesului la resurse financiare ieftine pentru fermierii mici și mijlocii din Moldova şi consolidarea Unității de Implementare IFAD în Moldova.

La rîndul său, Preşedintele IFAD a caracterizat cooperarea dintre IFAD şi Republica Moldova drept una exemplară şi pentru alte state din regiune.

Președintele Nwanze a dat asigurări că organizaţia pe care o conduce este disponibilă să ofere si pe viitor toată asistenţa necesară pentru dezvoltarea agricolă şi rurală a Republicii Moldova, prin acordarea împrumuturilor şi granturilor la condiţii avantajoase, atragerea resurselor de cofinanţare întru realizarea proiectelor şi programelor IFAD, acordarea expertizei şi transferul de cunoştinţe şi inovare în agricultură, etc.

De cand a devenit membra a IFAD în 1996, Republica Moldova a beneficiat de credite preferențiale în sumă de peste 444,5 milioane lei MD, realizind 926 proiecte în domeniu.