Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Prezentarea Moldovei la Ascoli Piceno şi Pescara

Ambasadorul Stela Stîngaci a vizitat, în perioada 27-29 martie curent, Regiunile Marche şi Abruzzo. Programul vizitei a inclus prezentarea Moldovei la Camerele de Comerț din Ascoli Piceno şi Pescara, întrevederi cu autorităţile locale şi mai multe întâlniri cu întreprinzători italieni interesaţi să investească în Republica Moldova.

Prezentarea ţării la Ascoli Piceno a fost realizată în colaborare cu societatea specializată a Camerei de Comerţ “Piceno Promozione”, iar la Pescara – cu „Centro Estero” al Camerelor de Comerţ din Abruzzo și Camera de Comerţ italo-moldavă. În cadrul ambelor evenimente, la care au participat peste şaizeci de oameni de afaceri, reprezentanţi ai patronatelor Confindustria, Coldiretti, Confartigianato, Confagricoltura, sindicatul din transporturi FIAP, autorităţile locale şi provinciale, Stela Stîngaci a făcut o prezentare a contextului politic şi social-economic din ţară, precum și a oportunităţilor de afaceri pe care le oferă Republica Moldova.

Stela Stîngaci a avut, de asemenea, întrevederi cu Prefectul Graziella Patrizi şi Primarul or. Ascoli Piceno Guido Castelli, cu Primarul or. Pescara Luigi Albore Mascia şi Prefectul Vincenzo D'Antuono, cu Preşedintele ”Piceno Promozione” Gino Sabatini şi Secretarul general al Camerei de Comerţ din Ascoli Piceno Marco Peroni, cu Preşedintele Camerei de Comerţ din Pescara Daniele Becci și Directorul ”Centro Estero” al Camerelor de Comerţ din Abruzzo Rossano Di Giovacchino.

Ambasadorul a vizitat şi or. Pineto, înfrăţit cu or. Drochia, unde a avut o întrevedere cu Alberto Di Gaetano, Comisarul prefecturii oraşului. De asemenea, a vizitat cîteva societăţi italiene interesate să dezvolte afaceri în Republica Moldova, în special, Grupul Febo, Safe Way, Peva Service, terminalul multimodal de transporturi din Ascoli Piceno, portul turistic din Pescara.

Întrevederile avute au permis identificarea oportunităților de colaborare și a domeniilor de interes comun, în rezultat convenindu-se organizarea, în iulie-septembrie curent, a două misiuni în Moldova ale oamenilor de afaceri italieni, precum şi evaluarea posibilității deschiderii unui Consulat onorific al Republicii Moldova în Regiunile Marche, Abruzzo şi Molise, care ar avea un rol semnificativ în impulsionarea relaţiilor comercial-economice şi culturale cu aceste regiuni.

Evenimentele au fost reflectate pe larg în mass-media:

la min 10.25: http://www.rai.tv/dl/RaiTV/programmi/media/ContentItem-61cf1b1a-ad53-45e7-bb4b-b51090116476-tgr.html#p=0

http://www.ilmascalzone.it/2014/03/un-consolato-onorario-moldavo-ad-ascoli-piceno/

http://www.ilquotidiano.it/articoli/2014/03/27/120318/un-consolato-onorario-moldavo-ad-ascoli-piceno

http://www.cityrumors.it/teramo/cronaca/75042-visita-pineto-ambasciatrice-pineto.html

http://www.logosnotizie.it/articoli/2014/03/27/36435/un-consolato-onorario-moldavo-ad-ascoli-piceno

http://www.trasportinforma.it/?p=13431