Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Acord de colaborare şi înfrăţire cu Regiunea Basilicata

La 13-14 martie curent, Ambasadorul S.Stîngaci a efectuat o vizită de lucru în Regiunea Basilicata. Programul vizitei a inclus întrevederi cu Preşedintele Regiunii Basilicata Marcello Pittella, Primarul Comunei Senise Giuseppe Castronuovo şi administraţia comunală, cu Gabriella Policicchio, preşedintele Asociaţiei „Argento vivo” şi membrii asociaţiei, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din regiune.

În rezultat, părţile au convenit că o delegaţie italiană, în frunte cu Preşedintele Regiunii Basilicata şi Primarul Comunei Senise, însoţiţi de reprezentanţi ai mediului asociativ şi de afaceri, vor vizita Republica Moldova în a doua jumătate a lunii iunie curent. Vizita se va concretiza prin încheierea unui Protocol de înfrăţire între Comunele Senise şi Carahasani, precum şi a unui Acord de colaborare între Regiunea Basilicata şi Raionul Ştefan Vodă. Astfel, se vor deschide oportunităţi de realizare a unor proiecte de colaborare în domeniul comercial-economic, turistic, cultural, accentul fiind pus pe valorificarea eficientă a fondurilor structurale europene.

Basilicata este a treia regiune vizitată de S.Stîngaci, după Piemonte şi Emilia Romagna. Acţiunea se încadrează printre priorităţile pe care şi le-a propus Ambasadorul de a dezvolta reţeaua de parteneriate la nivel local şi regional între Republica Moldova şi Italia.

În perioada 26-28 martie curent Ambasadorul se va deplasa în Regiunile Marche şi Abruzzo. Programul vizitei va include întrevederi cu autorităţile locale şi regionale, prezentarea Republicii Moldova şi a oportunităţilor de investiţii la Camerele de Comerţ din Ascoli Piceno şi Pescara, precum şi vizitarea Comunei Pineto, înfrăţită cu or. Drochia.