Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Lista oraselor din Italia unde gasiti Ghidul


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

De Mărţişor, Ambasadorul Stela Stîngaci alături de concetăţenii din Torino

Ambasadorul Stela Stîngaci a efectuat, între 2-3 martie curent, o vizită la Torino, unde a avut întrevederi cu Antonio Saitta, Preşedintele Provinciei Torino, Sergio Bisacca, Preşedintele Consiliului Provinciei Torino, Piero Fassino, Primarul or.Torino, Fabrizio Comba, Vicepreședintele Consiliului Regional Piemonte, Paola Basilone, Prefectul or.Torino.

În cadrul întrevederilor au fost evaluate posibilitățile de dezvoltare a parteneriatelor la nivel local și regional între Regiunea Piemonte și Republica Moldova, inclusiv pe filiera europeană. În special, s-a discutat asupra oportunității deschiderii unei linii aeriene directe Torino-Chisinau, având în vedere faptul că doar în Provincia Torino locuiesc peste 10000 cetățeni moldoveni, precum și a organizării unei prezentări de țară cu participarea oamenilor de afaceri din cele două țări.

În contextul viitorului scrutin electoral, care va avea loc la sfîrșitul anului curent, ambasadorul a solicitat sprijinul autorităților din Torino pentru deschiderea unor birouri electorale, unde cetățenii moldoveni își vor putea exercita dreptul de vot.

De asemenea, Stela Stîngaci a fost alături de concetățenii săi la ediția a VI-a a Festivalului ”Mărțișor – 2014”, organizat de către Asociația ”Basarabia” din Torino, la care au evoluat interpreții de muzică populară Igor Cuciuc, Emilia Dorobanţu, formațiuni și artiști moldoveni și români din Torino.

Ambasadorul a mai vizitat și sediul Radio Torino Internațional, unde a acordat un interviu și a conferit o diplomă de merit directorului Gennaro Cassese pentru contribuția valoroasă la informarea și integrarea comunității moldovenilor din Torino în societatea italiană.