Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Lista oraselor din Italia unde gasiti Ghidul


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Ambasadorul la sfat cu studenţii moldoveni din Italia

La 19 decembrie 2013, Ambasadorul Stela Stîngaci a avut, la sediul Ambasadei, o întâlnire cu tinerii moldoveni care îşi fac studiile în instituţiile de învăţământ din Italia.

În cadrul întâlnirii, desfăşurate într-o atmosferă cordială şi deschisă, a fost făcut un prim schimb de opinii şi informaţii pe temele de interes pentru comunitatea studenţilor moldoveni din Italia.

Ambasadorul Stela Stîngaci s-a referit la cele mai importante activităţi organizate în favoarea tinerilor, în special, la posibilitatea efectuării unor stagii la Ambasadă. Studenţii au fost încurajaţi să fie proactivi şi să se implice în viaţa comunităţii.

Interlocutorii au examinat oportunitatea creării unei asociaţii a studenţilor moldoveni din Italia, care ar servi drept platformă de informare pentru studenţi, de promovare a unor iniţiative socio-culturale şi de voluntariat. De asemenea, tinerii au solicitat sprijin pentru deschiderea unei biblioteci de carte naţională, eventual pe lîngă Ambasada Republicii Moldova la Roma.

Întâlnirea s-a încheiat cu propunerea de a dezvolta un dialog activ şi o colaborare de substanţă pentru a valorifica oportunităţile existente.