Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Ambasadorul Stela Stîngaci s-a întîlnit cu preşedinţii asociaţiilor cetăţenilor moldoveni din Italia

La 14 noiembrie curent, ambasadorul Republicii Moldova în Republica Italiană, Stela Stîngaci, a avut la sediul Ambasadei o întîlnire cu preşedinţii asociaţiilor cetăţenilor moldoveni din Italia.

Exprimînd aprecieri pentru activitatea desfăşurată de către asociaţii, ambasadorul Stela Stîngaci a prezentat priorităţile Ambasadei în vederea protejării cît mai eficiente a drepturilor şi intereselor concetăţenilor săi aflaţi pe teritoriul italian, precum şi dezvoltării unei colaborări cît mai fructuoase între Ambasadă şi comunitatea moldovenilor din Italia. Printre priorităţi, Stela Stîngaci a menţionat promovarea încheierii cu Italia a acordului privind protecţia socială, a celui privind recunoaşterea titlurilor de studiu, servicii consulare cît mai accesibile, sprijinirea iniţiativelor menite să contribuie, pe de o parte, la integrarea plenară a moldovenilor în societatea italiană iar, pe de altă parte, la păstrarea şi dezvoltarea tradiţiilor şi valorilor culturale naţionale.      

La rîndul lor, reprezentanţii comunităţii moldovenilor au salutat sosirea noului ambasador al Republicii Moldova în Italia, dorindu-i mult succes în activitate. De asemenea, interlocutorii au discutat despre problemele cu care se confruntă cetăţenii moldoveni, proiectele şi aşteptările reciproce. În final, s-a convenit de a organiza astfel de întîlniri cu regularitate.

La întrevedere au mai participat Tudor Vasilica, consilier, şi Nicoleta Croitoru-Bantea, secretar I al Ambasadei. De asemenea, Victor Lutenco, şeful Biroului pentru Relaţii cu Diaspora din cadrul Cancelariei de Stat, aflat în vizită de lucru la Roma, a făcut o prezentare a activităţilor desfăşurate de BRD.