Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Lista oraselor din Italia unde gasiti Ghidul


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Lansarea Concursului pentru Premiile Galei Studenţilor Originari din Republica Moldova „Excelenţă Academică pentru Republica Moldova”

Asociața Studenților Moldoveni din Franța ”Jeunes Moldaves”, în parteneriat cu Biroul pentru Relații cu Diaspora, Biroul Relații Interetnice, lansează în premieră proiectul Gala Studenţilor Originari din Republica Moldova ”Excelenţă Academică pentru Moldova”.

Scopul general al proiectului este de a face cunoscute în Republica Moldova rezultatele academice excepționale ale studenților și absolvenților moldoveni din străinătate, prin conectarea diasporei moldovenești la comunitatea universitară din Republica Moldova.

Obiectivele principale constau în identificarea, recunoașterea și promovarea celor mai buni studenți originari din Republica Moldova, care își fac studiile în afara țării și care au atins rezultate remarcabile în plan academic și extra-curricular la nivel internațional.

Gala Studenților Originari din Republica Moldova va avea loc pe data de 4 ianuarie 2014 la Chișinău. Informațiile privind ora și locația evenimentului vor fi comunicate ulterior.

Câștigătorii premiilor vor fi desemnați în urmă unui concurs de dosare. La acest concurs sunt invitați să participe studenții originari din Republica Moldova (la ciclurile universitare Licență, Masterat, Doctorat), care își fac studiile în anul 2013/2014 la universități din străinătate, inclusiv studenții care au absolvit o astfel de instituție în anul 2013.

Concursul se va desfășura în perioada 1 octombrie – 1 decembrie 2013. Aplicațiile, modalitățile exacte privind depunerea dosarului de candidatura si datele de contact ale organizatorilor proiectului sunt accesibile online, la adresa: www.galastudentilor.md

Categoriile pentru care se vor acorda premii sunt:

  • Studentul Anului din SUA și Canada,
  • Studentul Anului din Europa de Vest,
  • Studentul Anului din Europa Centrală și de Est,
  • Studentul Anului din Restul lumii,
  • Studentul Anului din Străinătate.

Selectarea participanților va fi realizată de către un juriu format din personalități marcante din mediul academic, instituțional și mediul de afaceri din Republica Moldova.

Ținem să menționăm că la realizarea acestui eveniment contribuie și asociații din Diasporă, precum Asociația Doctorilor și Doctoranzilor din Franța, Liga Studenților Români din Străinătate, Comunitatea Moldovenilor din Québec, Comunitatea Moldovenilor din Olanda, Asociația Constellation Cuture.

Gala Studenților originari din Republica Moldova „Excelență Academică pentru Moldova” este un proiect nou pentru țara noastră. Suntem la început de cale, valorile care ne unesc și ne motivează sunt excelența academică, implicarea socială, activismul asociativ, reciprocitatea și solidaritatea. Prin acest proiect, dorim să aducem mai aproape de țara de origine studenții din Republica Moldova, indiferent de domeniul în care își fac studiile, țara în care se află, și latitudinea intereselor extra-curriculare. Împreună vom putea fi o forță unită pentru întreaga noastră societate, și vom reuși să valorificăm și să promovăm performanțele tineretului studios, atît pe plan național, cît și în afara țării.

Persoana de contact: Liliana Rosca/ Doina Guzun.

Tel.: +336.25.70.22.90/ +336.50.43.03.71/
Email: lilianrosca.culture@gmail.com/ doina.guzun@gmail.com

Sursa: www.diaspora.md