Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

CONCURS DE CREAŢIE LITERARĂ ŞI ARTISTICĂ!

Cu ocazia Zilei Limbii Române şi începerii unui nou an şcolar, Ambasada Republicii Moldova şi Ambasada României la Roma, în colaborare cu Institutul Limbii Române din Bucureşti, anunţă desfăşurarea unui concurs de creaţie literară şi artistică destinat copiilor care provin din Republica Moldova sau România.

Copiii pot trimite la adresele laviniu.enii@roembit.org şi liliana.verlan@mfa.md :

  • o poezie

sau

  • o compunere (care să nu depăşească 2 pagini)

sau

  • un desen

dedicate limbii romane, în care să expună ce înseamnă pentru ei limba română şi cum îi ajută limba să ţină legătura cu ţara în care s-au născut. Lucrările pot fi redactate în format word sau scrise de mînă şi scanate (inclusiv desenele care pot fi iniţial scanate şi transmise via mail, urmînd ca, în cazul în care vor fi premiate, sa parvină in original, pentru a fi expuse şi în Ambasade).

Cele mai frumoase lucrari vor fi premiate cu pachete cu cărţi şi rechizite şi vor fi publicate în editorialele scrise în româna din Italia.

Termenul recepţionării lucrărilor este de 30 septembrie 2013.

Totodată, Vă reamintim despre faptul că copii se pot înscrie la cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească, care se desfăşoară în anul 2013-2014 în 188 de şcoli din 15 regiuni ale Italiei. Vedeţi mai multe detalii pe pagina Institutului Limbii Române: http://ilr.ro/