Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Lista oraselor din Italia unde gasiti Ghidul


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Concert cu ocazia sărbătorilor de primăvară în or. Roma

La 24 martie 2013 a avut loc concertul de promovare a culturii şi tradiţiilor moldoveneşti la Roma, organizat cu ocazia sărbătorilor de primăvară de Asociaţia „ANIMI”, în colaborare şi sub patronajul Ambasadei RM în Italia.

Evenimentul a avut ca spectatori aproximativ 1000 de cetăţeni moldoveni, fiind extrem de apreciat de conaţionalii noştri, datorită renumelui internaţional al artiştilor invitaţi: Zinaida JULEA şi Vitalie DANI. Interpreţii au fost acompaniaţi de membrii ansamblului folcloric „Hora Moldovei”. Pe scenă a mai evoluat şi ansamblul de dans „Hora Moldovei”, compus din ex-dansatorii ansamblului „Joc” din RM.

Ambasadorul Aurel BĂIEŞU a prezentat salutul autorităţilor moldoveneşti publicului prezent la eveniment. Au mai luat cuvîntul dl Victor LUTENCO, Şeful Biroului pentru Relaţii cu Diaspora şi dl Igor CORMAN, Preşedintele Comisiei Parlamentare pentru Politică Externă şi Integrare Europeană, care a acordat diplome din partea Preşedintelui Parlamentului RM pentru contribuţia la promovarea imaginii ţării şi relaţiilor moldo-italiene în domeniul ştiinţei şi educaţiei, social şi umanitar, a culturii şi tradiţiilor naţionale.

La eveniment a fost prezentă şi dna Tatiana KUZYK, consilier pe probleme de migraţiune din partea Primariei or. Roma, care a înmînat la rîndul său diplome organizatorilor şi artiştilor. Pe durata concertului a funcţionat un catering („Albinuţa”) care a comercializat produse alimentare tradiţionale moldoveneşti. Printre oaspeţii invitaţi la eveniment menţionăm reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe italian, diplomaţi din cadrul Ambasadelor străine şi reprezentanţi ai comunităţii moldoveneşti din teritoriu.

Video eveniment:

http://www.youtube.com/watch?v=FcKrIXZ01AQ

http://www.youtube.com/watch?v=pYwRUI3qcwg

http://www.youtube.com/watch?v=xOhah9xcs7E

http://www.youtube.com/watch?v=sL3U6aio1do