Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Vizita ghidata gratuita si proiectare de film la Muzeul Civilizaţiei Romane

În data de 2 iunie s-a desfăşurat cel de-al doilea eveniment organizat de Ambasadă din ciclul celor patru, în cadrul proiectului „Arta şi cultura Europei de Est”, la care a aderat şi Ambasada RM la Roma, organizat cu suportul Primăriei or. Roma la Muzeul Civilizaţiei Romane.

Evenimentul a început cu o vizită ghidată, oferită gratuit pentru invitaţi (diplomaţi străini, autorităţi locale, cetăţeni moldoveni din or. Roma) la Muzeul Civilizaţiei Romane, cu prezentarea „Columnei lui Traian” şi altor opere de arhitectură care ilustrează războaiele daco–romane.

După această introducere, Preşedintele Asociaţiei “Gazeta Basarabiei”, dna Olga COPTU a făcut o prezentare powerpoint la subiectul “Migraţia moldovenilor în Italia: dificultăţi şi perspective”, prezentând publicului situaţia actuală a aflării cetăţenilor noştri în Italia, motivele şi cauzele migrării populaţiei, precum şi evoluţia acestui proces complex.

Programul a fost finalizat cu proiectarea filmului artistic “Nuntă în Basarabia” de regizorul Nap Toader, o co-producţie a studiourilor româneşti şi moldoveneşti, unde rolurile principale sunt jucate actori moldoveni.