Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Invest Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

UE va oferi granturi de 5 mii de euro asociaţiilor diasporei moldoveneşti

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Asociaţiile diasporei moldoveneşti vor beneficia de granturi în mărime de pînă la 5 mii de euro pentru proiecte de susţinere a comunicării cu migranţii. Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a lansat, astăzi, un concurs de granturi destinate asociaţiilor diasporei şi care este finanţat de Uniunea Europeană, cu un buget de 50 mii de euro, transmite MOLDPRES.

Ghenadie Creţu, managerul proiectului, a menţionat pentru agenţie că banii vor fi alocaţi pentru proiecte ce ţin de finanţarea unor medii de comunicare precum forumuri, site-uri on-line şi ziare, precum şi de crearea de servicii de consultanţă pentru migranţi pentru integrarea mai rapidă a acestora în ţara-gazdă.

Potrivit lui Creţu, în acest sens vor fi încurajate parteneriatele între două sau mai multe asociaţii din una sau mai multe ţări-gazdă, cooperarea între asociaţiile diasporei şi misiunile diplomatice ale Republicii Moldova peste hotare şi între asociaţiile diasporei şi ONG-uri din Moldova.

Organizaţiile sînt încurajate să solicite finanţare pentru cel mult 80 la sută din bugetul total al activităţii planificate, restul fiind sub formă de contribuţii proprii. Durata proiectelor poate fi de cel mult un an.

Termenul limită pentru depunerea cererilor este 1 decembrie 2010. Cererile vor fi examinate pe parcursul unei luni. Începutul implementării proiectelor selectate este preconizat pentru 1 februarie 2011.

Programul respectiv este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Proiectului "Susţinerea implementării componentei de migraţie şi dezvoltare a parteneriatului pentru mobilitate UE-Moldova", implementat de Misiunea OIM şi Guvernul Republicii Moldova, notează MOLDPRES.

© Moldpres 2010