Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Lista oraselor din Italia unde gasiti Ghidul


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

La Beijing, a avut loc ceremonia de lansare a vinurilor moldovenesti pe piata chineza

Chisinau, 14 sep. /MOLDPRES/. Delegatia Guvernului Republicii Moldova, condusa de Prim-ministrul Vlad Filat, a participat astazi la Beijing la ceremonia de lansare a vinurilor moldovenesti pe piata chineza, a relatat pentru MOLDPRES Directia comunicare si relatii cu presa de la Guvern.

Evenimentul a fost organizat de catre ambasada Republicii Moldova la Beijing si compania HongKong Allfriends Consalting ltd.

Shi Yanlin, directorul companiei Allfriends, directorul Centrului de cooperare social-economica moldo-chineza, a spus ca vinurile moldovenesti sint foarte bune, dar ar trebui sa fie mai bine cunoscute in China. El si-a exprimat disponibilitatea de a promova mai intens vinurile moldovenesti pe piata chineza.

Vlad Filat a spus ca vizita in China a adus o claritate privind perspectivele dezvoltarii relatiilor dintre cele doua state. Premierul a vorbit despre intrevederile avute la Shanghai, Tianjin si Beijing, mentionind ca este optimist in privinta viitorului relatiilor comerciale dintre Moldova si China.

Prim-ministrul i-a indemnat pe oamenii de afaceri din China sa vina in Moldova, sa lanseze proiecte, dind asigurari ca Guvernul va acorda tot sprijinul necesar in acest sens.

Lansarea oficiala a vinului moldovenesc s-a facut prin golirea de sticle de vin moldovenesc intr-o figurina de sticla ce reprezinta Marele Zid Chinezesc.

In cadrul aceleiasi ceremonii, Vlad Filat a avut o intrevedere cu Primarul orasului Lianjiang, He Xin, si cu un grup de oameni de afaceri din localitate. Ei au spus ca apreciaza vinurile moldovenesti si ca acestea devin tot mai cunoscute pe piata chineza. He Xin a informat despre intentia de a crea in oras un club al amatorilor de vinuri moldovenesti si de a intreprinde actiuni de promovare a vinurilor noastre.

Oamenii de afaceri chinezi au spus ca doresc sa participe in octombrie la Sarbatoarea vinului, care este marcata in fiecare an in tara noastra.

Vlad Filat le-a multumit pentru initiative, precizind ca ii asteapta in Republica Moldova, unde vor lua cunostinta la fata locului de industria vinicola din tara noastra.