Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Lista oraselor din Italia unde gasiti Ghidul


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Italiană, dl Aurel BĂIEŞU, a prezentat scrisorile de acreditare Preşedintelui Republicii Italiene, dlui Giorgio NAPOLITANO

În seara zilei de 15 martie 2012, la palatul Quirinale, sediul Preşedinţiei Republicii Italiene s-a desfăşurat ceremonia de prezentare a scrisorilor de acreditare a dlui Aurel BĂIEŞU Ambasador al Republicii Moldova în Republica Italiană, Preşedintelui statului italian, dlui Giorgio NAPOLITANO.

Ceremonia a inclus o întrevedere a celor doi oficiali, în debutul căreia Ambasadorul Aurel BĂIEŞU a reamintit marcarea, la data de 21 februarie curent, a 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Italiană, menţionînd  principalele realizări în evoluţia raporturilor moldo-italiene şi remarcînd evoluţia ascendentă şi dinamică a acestora.

Efectuînd o trecere în revistă a eforturilor întreprinse de ţara noastră în vederea consolidării identităţii  democratice a tînărului nostru stat, a reformării acestuia şi realizării dezideratelor de integrare europeană şi reintegrare teritorială, Ambasadorul A. BĂIEŞU a ţinut să aducă mulţumiri pentru suportul constant acordat de partea italiană în promovarea obiectivelor respective, la nivel bilateral şi multilateral, exprimînd convingerea că există toate premisele necesare continuării şi extinderii dialogului bilateral moldo-italian.

La rîndul său, Preşedintele Republicii Italiene a reconfirmat suportul ferm al Republicii Italiene pentru realizarea aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova, subliniind totodată faptul că procesul de apropiere de Uniunea Europeană este un mecanism complex constituit inevitabil din etape succesive, condiţionate de progresele înregistrate de statul solicitant. În acest context, domnia sa a apreciat pozitiv evoluţiile înregistrate de Republica Moldova în parcursul său european, subliniind contribuţia comunităţii moldave din Republica Italiană la consolidarea imaginii pozitive a ţării noastre în Italia.

La finalul audienţei, a fost exprimată speranţa în continuarea şi constanta consolidare a bunelor raporturi de cooperare existente între cele două state.