Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Lista oraselor din Italia unde gasiti Ghidul


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Vă comunicăm despre organizarea de către Asociaţiile comunităţii moldoveneşti din Italia a evenimentelor pentru sărbătorirea „Mărţişorului 2012”.

În data de 3 martie, la Roma a avut loc spectacolul muzical „Mărţişoare de dor” în cadrul căruia a evoluat formaţia „Catharsis” din Moldova - eveniment organizat de către Asociaţia „Dacia”, cu suportul logistic imaterial al Ambasadei. În debutul concertului, Ambasadorul Aurel BĂIEŞU a mulţumit organizatorilor pentru promovarea culturii noastre şi posibilitatea oferită cetăţenilor noştri şi publicului italian de a sărbători începutul primăverii ca acasă. Totodată, a salutat comunitatea şi a reiterat disponibilitatea Ambasadei de a oferi suportul pentru conaţionalii noştri în soluţionarea problemelor pe care le au pe teritoriul italian. Programul cultural-artistic al spectacolului a inclus şi participarea Ansamblului artistic „Arţăraş”- conducător artistic dna Lidia BOLFOSU, evoluţia interpretei Isabelle  HAILE (cetăţean al RM) de la renumita Academie de muzică Santa Cecilia şi un recital de poezii de George COŞBUC.

În data de 4 martie, interpreţii s-au deplasat la Torino unde au prezentat un concert pentru publicul nostru din partea de nord a Italiei (aproximativ 500 de persoane). Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia culturală „Basarabia” (Preşedinte–dna Larisa OLĂRESCU) şi a fost mediatizat de către un post de televiziune locală „Casa mia”. În data de 5 martie, artiştii au acordat un interviu la Radio Torino Internaţional şi au interpretat câteva piese în direct.