Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Lista oraselor din Italia unde gasiti Ghidul


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Infratirea dintre localitatea italiana Pineto si Drochia

În data de 12 decembrie curent, Ambasadorul Gheorghe RUSNAC şi Secretarul I al Ambasadei au vizitat localitatea PINETO din provincia Teramo, regiunea Abruzzo, la invitaţia autorităţilor locale, drept urmare a Înfrăţirii recente dintre localităţile Pineto şi Drochia (RM). Intenţia de a realiza acest eveniment a aparţinut dnei Ina SPINEI, cetăţean al Moldovei, din dorinţa de a oferi vizibilitate oraşului din care provine şi de a crea noi posibilităţi în ceea ce priveşte ploasarea investiţiilor în această zonă.

Delegaţia moldovenească a fost întâmpinată la Villa Filiani de către dl Luciano MONTICELLI, Primarul localităţii Pineto, dl Ernesto IEZZI, Preşedintele Consiliului Comunal, mareşali şi comandanţi ai forţelor de ordine. Au fost prezenţi şi oamenii de afaceri, care au vizitat Republica Moldova în luna octombrie curent cu ocazia semnării Acordului de Înfrăţire.

Ambasadorul a făcut o prezentre a posibilităţilor de plasare a investiţiilor în ţara noastră. Unul dintre subiectele principale discutate a fost organizarea în viitor a unei comisii în zona respectivă, responsabilă de relaţiile dintre oraşe, la nivel sectorial, transferul de know-how în diferite domenii de la societăţile italiene la cele moldove nesti, recum şi organizarea vizitelor periodice în ţara noastră.