Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Lista oraselor din Italia unde gasiti Ghidul


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Sarbatoare la Collegno, Republica Italiană

Duminica 25 septembrie 2011, in centrul celui mai frumos parc din Collegno, comunitatea moldovenilor din Colegno şi Torino au sarbatorit cei 20 de ani de independenţă a Republicii Moldova. Această sarbatoare frumoasa a reunit multi oaspeti şi a fost organizată cu colaborarea autorităţilor locale şi a Asociaţiei Culturale din Torino “Basarabia”, sub patronatul Municipiului Collegno.

Au participat  ansamblurile de dansuri populare "Busuiocul" şi "Hora Basarabiei", formaţia muzicală "Amurg"din Torino, artiştii Vlad Cigolea, Natalia Dogocher si Ina Popov cu elevele lor Lora Cibotaru si Marinela Buruiana surprinzând publicul cu talentul şi varietatea melodiilor interpretate.

Sărbătoarea a fost deschisă cu un salut din partea Consilierilor municipali a oraşului Collegno, dlui Tinisella Franco, Maccanico Paolo, dl Leonardo CELA preşedintele oficiului pentru străini, dl Aldo MULINO jurnalist de la "ziarului din Piemonte," dl Grigore CARTIANU jurnalist şi redactor al ziarului "Adevarul" din Romania, dl Francesco PAGANELLI, profesor şi vicepresedinte al Asociatiei "Fratia" care şi-a prezentat cartea despre istoria Moldovei, dl Petre CRISTEA Presedinte al "Flacara", dna Geta GALUSCA de la cenaclul "Lumina" si alti invitaţi care au venit cu un salut si felicitari pentru comunitatea moldovenilor. Pictorul Stanislav CEBOTARI a prezentat o expoziţie cu desene în creion din colectia sa. Au fost pregătite bucate tradiţionale, însoţite de vinuri moldoveneşti şi italiene.

Au fost expuse covoare, prosoape şi alte obiecte confecţionate manual de către exponenţii comunităţii noastre din regiune.

Ambasada îi mulţumeşte doamnei Larisa OLARESCU, Preşedintele Asociaţiei culturale ,,Basarabia’’ pentru amabilitatea de a comunica despre acest frumos eveniment organizat de către şi pentru comunitatea moldovenească din Italia.