Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană

Linkuri utile

Lista oraselor din Italia unde gasiti Ghidul


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber


Mass Media din Moldova

Noutăţile Ambasadei

Prezentarea Republicii Moldova în or. San Pietro Infine

Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană, de comun cu Primăria oraşului San Pietro Infine, au organizat, la data de 3 aprilie curent, o prezentare a Republicii Moldova în or. San Pietro Infine, provincia Caserta, sub genericul „San Pietro Infine incontra la Repubblica di Moldova”, în contextul iniţiativei autorităţilor locale de organizare a zilelor culturii şi popoarelor în localitatea respectivă.

Evenimentul a fost inaugurat prin conferinţa dedicată Republicii Moldova, moderată de către Preşedintele Uniunii Regiunilor Istorice Europene (URSE), dl Vittorio GIORGI, în cadrul căreia au intervenit Ambasadorul Gheorghe RUSNAC, Primarul or. San Pietro Infine, dl Fabio VECCHIARINO, Preşedintele clubului UNESCO din or. Caserta, Preşedintele Asociaţiei „Intesa tra i Popoli”, reprezentanţi ai autorităţilor locale din or. Caserta, membri fondatori ai URSE, membrul delegat al Asociaţiei „Dacia”, precum şi diplomaţi din cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Italiană.

Prezentarea oficială a fost urmată de o degustare a vinurilor şi produselor culinare tradiţionale moldoveneşti, organizată în restaurantul „Terrazza sulla Storia”, amplasat în imediata vecinătate a “Parcului Memoriei Istorice”, muzeu istoric în aer liber, dedicat perioadei celui de-al 2-lea Război Mondial, declarat Monument Naţional la data de 18.03.2008, prind Decretul Preşedintelui Republicii Italiene, dlui Giorgio NAPOLITANO. Astfel, la finele prezentării, toţi invitaţii au avut posibilitatea de a vizita situl istoric muzeal.

Evenimentul se înscrie în agenda de celebrare a celor 20 de ani de la declararea Independenţei Republicii Moldova, care coincide, în mod simbolic, cu semnificativă dată de celebrare a 150 de ani de la Unificarea Italiei.